sambal met petis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 sjalotten
16 rawits
1 eetl. petis udang
2 eetl. kecap manis
3 eetl. water
1 limoen (sap)
zout naar smaak
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de rawits in water voor 4 minuten en laat deze daarna uitlekken. Snijd de sjalotten in zeer dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan olie en bak de sjalotten goudbruin. Wrijf of maal de rawits met de petis fijn tot een pasta. Meng deze pasta met de ketjap, het limoensap, het water, het zout en de sjalotten.
ingrediënten:
6 sjalotten
16 rawits
1 eetl. petis udang
2 eetl. kecap manis
3 eetl. water
1 limoen (sap)
zout naar smaak
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de rawits in water voor 4 minuten en laat deze daarna uitlekken. Snijd de sjalotten in zeer dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan olie en bak de sjalotten goudbruin. Wrijf of maal de rawits met de petis fijn tot een pasta. Meng deze pasta met de ketjap, het limoensap, het water, het zout en de sjalotten.