logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal petis udang jawa
sambal van garnalenpasta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 rode sjalotten
2 teentje knoflook
4 rode lomboks
1 theel asem
1 theel koenir
2 eetl olie
1 1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
3 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel
1 temu kunci, gekneusd
50 gr kokoscremé
2 eetl petis udang
4 eetl water

Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze met de sjalotten en de knoflook fijn en kneus deze daarna in een cobek. Meng hierdoor de asem en de koenir. Snijd de sereh zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks zachtjes voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de temu kunci, de gula jawa en de jeruk purutblaadjes toe samen met het water. Als het water heet is geworden dan de kokoscremé erin laten smelten en de petis udang toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen totdat het vocht is verdampt.

Add comment

Submit

who is online

We have 78 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44391939