banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Sambal petis udang jawa - sambal van garnalenpasta

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal petis udang jawa
sambal van garnalenpasta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 rode sjalotten
2 teentje knoflook
4 rode lomboks
1 theel asem
1 theel koenir
2 eetl olie
1 1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
3 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel
1 temu kunci, gekneusd
50 gr kokoscremé
2 eetl petis udang
4 eetl water

Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze met de sjalotten en de knoflook fijn en kneus deze daarna in een cobek. Meng hierdoor de asem en de koenir. Snijd de sereh zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks zachtjes voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de temu kunci, de gula jawa en de jeruk purutblaadjes toe samen met het water. Als het water heet is geworden dan de kokoscremé erin laten smelten en de petis udang toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen totdat het vocht is verdampt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 286 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40559614