sambal van garnalenpasta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 rode sjalotten
2 teentje knoflook
4 rode lomboks
1 theel asem
1 theel koenir
2 eetl olie
1 1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
3 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel
1 temu kunci, gekneusd
50 gr kokoscremé
2 eetl petis udang
4 eetl water
Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze met de sjalotten en de knoflook fijn en kneus deze daarna in een cobek. Meng hierdoor de asem en de koenir. Snijd de sereh zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks zachtjes voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de temu kunci, de gula jawa en de jeruk purutblaadjes toe samen met het water. Als het water heet is geworden dan de kokoscremé erin laten smelten en de petis udang toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen totdat het vocht is verdampt.
ingrediënten:
3 rode sjalotten
2 teentje knoflook
4 rode lomboks
1 theel asem
1 theel koenir
2 eetl olie
1 1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
3 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel
1 temu kunci, gekneusd
50 gr kokoscremé
2 eetl petis udang
4 eetl water
Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze met de sjalotten en de knoflook fijn en kneus deze daarna in een cobek. Meng hierdoor de asem en de koenir. Snijd de sereh zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks zachtjes voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de temu kunci, de gula jawa en de jeruk purutblaadjes toe samen met het water. Als het water heet is geworden dan de kokoscremé erin laten smelten en de petis udang toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen totdat het vocht is verdampt.