Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Sambal petis udang jawa - sambal van garnalenpasta

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Sambal petis udang jawa
sambal van garnalenpasta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 rode sjalotten
2 teentje knoflook
4 rode lomboks
1 theel asem
1 theel koenir
2 eetl olie
1 1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
3 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel
1 temu kunci, gekneusd
50 gr kokoscremé
2 eetl petis udang
4 eetl water

Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze met de sjalotten en de knoflook fijn en kneus deze daarna in een cobek. Meng hierdoor de asem en de koenir. Snijd de sereh zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks zachtjes voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de temu kunci, de gula jawa en de jeruk purutblaadjes toe samen met het water. Als het water heet is geworden dan de kokoscremé erin laten smelten en de petis udang toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen totdat het vocht is verdampt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 61 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40909566