logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Otak Otak Tenggiri
gestoomde viskoekjes met pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tenggiri (makreel)
100 gr tapioca of sago meel
1/2 theel zout
1 theel peper
1 theel palmsuiker
100 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 ei (alleen eiwit)
10 takjes bieslook
banana bladeren

Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
50 gr kemiri noten
25 gr geroosterde pinda's
2 rode lomboks
5 rode rawits
125 ml water
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
1 theel asem

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bieslook fijn. Maal de vis fijn en meng dit met het meel, het zout, de peper, de palmsuiker, het eiwit, de bieslook en de kokosmelk tot een homogeen mengsel. Schep 2 eetl van het mengsel op een stuk bananenblad en vouw deze dicht als een pakketje. Rooster de pakketjes langzaam boven een houtskoolvuurtje gaar. Serveer het met de pindasaus erbij.

Cara membuat saus:
bereiding saus:
Wrijf of maal de kemiri, de pinda's, de lomboks en de rawits fijn tot een pasta en meng dit met de overige ingrediënten tot een homogene saus.

Add comment

Submit

who is online

We have 70 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176069