banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 9 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 10 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Otak Otak Tenggiri - gestoomde viskoekjes met pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Otak Otak Tenggiri
gestoomde viskoekjes met pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tenggiri (makreel)
100 gr tapioca of sago meel
1/2 theel zout
1 theel peper
1 theel palmsuiker
100 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 ei (alleen eiwit)
10 takjes bieslook
banana bladeren

Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
50 gr kemiri noten
25 gr geroosterde pinda's
2 rode lomboks
5 rode rawits
125 ml water
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
1 theel asem

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bieslook fijn. Maal de vis fijn en meng dit met het meel, het zout, de peper, de palmsuiker, het eiwit, de bieslook en de kokosmelk tot een homogeen mengsel. Schep 2 eetl van het mengsel op een stuk bananenblad en vouw deze dicht als een pakketje. Rooster de pakketjes langzaam boven een houtskoolvuurtje gaar. Serveer het met de pindasaus erbij.

Cara membuat saus:
bereiding saus:
Wrijf of maal de kemiri, de pinda's, de lomboks en de rawits fijn tot een pasta en meng dit met de overige ingrediënten tot een homogene saus.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 242 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37923672