krab met rode peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr. krabb
2 cm gember (jahe/djahé)
2 sjalotten
1/2 limoen (sap)
3 teentjes knoflook
2 eetl. olie
2 rode lomboks
100 gr. aspergepunten
Taburan:
garnering:
4 blaadjes (ijsberg)sla
2 eetl. gehakte koriander
Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Rasp de gember zeer fijn. Halveer eerst en blancheer daarna de asperges voor 3 minuten. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten en de knoflook voor 1 minuut. Dan de gember en de asperges toevoegen en dit nog 1 minuut verder bakken. Dan de lomboks en de krab toevoegen en dit samen met het limoensap nog even doorbakken. Schep het daarna op de slablaadjes en bestrooi het met de koriander.
ingrediënten:
400 gr. krabb
2 cm gember (jahe/djahé)
2 sjalotten
1/2 limoen (sap)
3 teentjes knoflook
2 eetl. olie
2 rode lomboks
100 gr. aspergepunten
Taburan:
garnering:
4 blaadjes (ijsberg)sla
2 eetl. gehakte koriander
Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Rasp de gember zeer fijn. Halveer eerst en blancheer daarna de asperges voor 3 minuten. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten en de knoflook voor 1 minuut. Dan de gember en de asperges toevoegen en dit nog 1 minuut verder bakken. Dan de lomboks en de krab toevoegen en dit samen met het limoensap nog even doorbakken. Schep het daarna op de slablaadjes en bestrooi het met de koriander.