Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Kepiting Kukus - Gestoomde krab met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Kepiting Kukus
Gestoomde krab met sambal


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 grote krab
1 serehstengel
1 prei

Bahan-bahan sambal:
Ingrediënten sambal:
1 teentje knoflook
3 schijven ananas
2 rode rawits
1 groen rawit
½ limoen (sap)
1 theel zout
½ theel peper
1 cm jahe
1 eetl olie

Cara membuat:
Bereiding;
Maak de crab schoon en verwijder de bovenste schaal. Schijn de prei grof en vul de krab met de prei en de sereh. Stoom vervolgens de krab gaar en rood. Serveer bij de krab de sambal.

Cara membuat sambal:
Snijd de knoflook en de rawits fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal grof.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 68 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925255