zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Botok Kangkung Ikan Gabus Asin - gestoomde kangkung met gezouten vis
- Sambal bieslook
- Pa Lo Khai - kaneelsoep met ei (2pp)
- Tahu gunting - tahu met pindasaus
- Lapis daging Surabaya - Rundvlees gestoofd in kecapsaus
- Kerak Telor - Betawi - gebakken gevulde omelet met kleefrijst
- Udang pepes - Gestoomde garnalen in bananenblad
- Linubihang Munggo -soep van mung boontjes
- Sayur Pokcoy Bakso Ikan - pokcoy met visballetjes in bouillon
- Gaeng Karee Gai - gele kip kerrie
Kepiting tauco - Krab met sojabonensaus


Kepiting tauco
Krab met sojabonensaus
Krab met sojabonensaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
4 krabben
4 bosuitjes
4 rode lomboks
3 eetl, olie
1000 ml water
zout naar smaak
5 eetl. ketjap manis
haluskan;
boemboe:
1 theel, witte peper
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
6 cm gwember (jahe/djahé)
5 eetl. tauco
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de bosuitjes in wat grote stukken en de krabben in normale stukken. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de krabben toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de ketjap, het zout en het water toevoegen en het geheel afgesloten 10 minuten laten stoven. Vervolgens de bosuitjes toevoegen en nog 3 minuten laten sudderen .
ingrediënten:
4 krabben
4 bosuitjes
4 rode lomboks
3 eetl, olie
1000 ml water
zout naar smaak
5 eetl. ketjap manis
haluskan;
boemboe:
1 theel, witte peper
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
6 cm gwember (jahe/djahé)
5 eetl. tauco
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de bosuitjes in wat grote stukken en de krabben in normale stukken. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de krabben toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de ketjap, het zout en het water toevoegen en het geheel afgesloten 10 minuten laten stoven. Vervolgens de bosuitjes toevoegen en nog 3 minuten laten sudderen .
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.