Kepiting Telur Asin
krab in eiersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr krab
water
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 lente-ui
3 gezouten eieren, rauw
3 eetl oestersaus
1/2 theel peper
250 ml water
1/4 theel zout
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en breng aan de kook. Voeg dan de krab toe en schep de krab uit de pan. Maak de krab schoon. Snijd de krab doormidden. Snijd de lenteui in stukjes. Klop de eieren op. Hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de jahe en de lente-ui voor 2 minuten. Voeg dan de krab toe en bak totdat deze van kleur verandert.
Dan de eieren, de oestersaus, de peper, het zout en het water toevoegen en meng goed. Kook totdat de krab gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Asem Manis Tempeh - tempé in zoet-zure saus
- See Yo Ngau Yook - rood gestoofd rundvlees
- Dengke Laen - barbeel met een kruidige saus
- Ayam Tempra - gesmoorde kip in een ui en kecapsaus
- Tahu Goreng Bumbu Bali - gebakken tahu met een Balinese saus
- Ayam Kerrie Putih - kip in witte kerrie
- Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
- Yeolmu mulkimchi - zomer radijs kimchi
- Kerang masak cabai hijau asam - gebakken mosselen in een kruidige zurige saus
- Sambal goreng kentang kering
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...