banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Asam Manis Sayap Ayam
kip in een pittige rode saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kippenvleugels
1/2 limoen, sap
1 theel zout
olie
5 teentjes knoflook
1/2 ui
4 cm jahe
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 rode paprika
1 theel peper
2 eetl saus tomat (zie recept)
2 eetl saus sambal (zie recept)
1 tomaat
1 eetl palmsuiker
1 eetl maizena, opgelost in wat water
1 lentui
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vleugels in stukken en marineer deze met het zout en het limoensap en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kip bruin en zet apart.
Hak de knoflook fijn en snijd de ui en de paprika in dunne reepjes, de keriting in dunne plakjes en de tomaat in blokjes. Rasp de jahe en snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit 2 eetl van de gebruikte olie en fruit de knoflook samen met de ui, de jahe en de keriting voor 3 minuten.
Voeg dan de paprika, de peper, de saus tomat, de saus sambal en de bouillon toe en breng aan de kook.Dan de kip, het zout, de palmsuiker en de lente-ui toevoegen en meng goed en breng opnieuw aan de kook.
dan de maizena oplossing toevoegen en roer totdat de saus gebonden is.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 88 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252091