Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Asam Manis Sayap Ayam - kip in een pittige rode saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Asam Manis Sayap Ayam
kip in een pittige rode saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kippenvleugels
1/2 limoen, sap
1 theel zout
olie
5 teentjes knoflook
1/2 ui
4 cm jahe
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 rode paprika
1 theel peper
2 eetl saus tomat (zie recept)
2 eetl saus sambal (zie recept)
1 tomaat
1 eetl palmsuiker
1 eetl maizena, opgelost in wat water
1 lentui
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vleugels in stukken en marineer deze met het zout en het limoensap en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kip bruin en zet apart.
Hak de knoflook fijn en snijd de ui en de paprika in dunne reepjes, de keriting in dunne plakjes en de tomaat in blokjes. Rasp de jahe en snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit 2 eetl van de gebruikte olie en fruit de knoflook samen met de ui, de jahe en de keriting voor 3 minuten.
Voeg dan de paprika, de peper, de saus tomat, de saus sambal en de bouillon toe en breng aan de kook.Dan de kip, het zout, de palmsuiker en de lente-ui toevoegen en meng goed en breng opnieuw aan de kook.
dan de maizena oplossing toevoegen en roer totdat de saus gebonden is.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 95 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911627