1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 7 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 8 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Angsa Isi
mild gekruide en gevulde gans

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 gans (2000 gr)
150 ml azijn
6 cm jahe
5 teentjes knoflook
5 wortelen
5 aardappelen
5 uien
1 theel nootmuskaat
3 theel palmsuiker
600 ml water
3 eetl caramel
2 eetl kecap manis
6 eetl boter
6 eetl olie
zout naar smaak
peper naar smaak
1 rode lombok
biteng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de uien, de knoflook, de jahe en de lombok fijn en rasp de wortelen en de aardappelen. Snijd de onderkant van de gans op en maak de gans schoon. Bewaar de lever, het hart en de maag en hak deze fijn. Verhit in een pan 3 eetl olie en braad de gans totdat er olie op de huid zichtbaar wordt. Neem dan de gans af met de azijn. Wrijf vervolgens de gans in met het zout en de peper.
Verhit in een wok/wadjan de overige olie en fruit hierin de uien, de knoflook, de jahe en de lombok voor 3 minuten. Voeg dan het hart, de lever en de maag toe en bak dit nog 3 minuten. Vervolgens de aardappelen, de wortels, de palmsuiker, het zout en de peper toe en laat dit zachtjes sudderen totdat de aardapplen bijna gaar zijn en laat het vervolgens afkoelen.
Vul de gans met het mengsel en maak de gans dicht met de biteng. Verhit in een pan/wok/wadjan de boter en bak de gans rondom bruin. Giet en water toe en stoof de gans gaar. Als het water vrijwel verdampt is, dan de caramel en de kecap toevoegen. Serveer de gans.

Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 139 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35753277