Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 16 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Angsa Isi - mild gekruide en gevulde gans

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Angsa Isi
mild gekruide en gevulde gans

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 gans (2000 gr)
150 ml azijn
6 cm jahe
5 teentjes knoflook
5 wortelen
5 aardappelen
5 uien
1 theel nootmuskaat
3 theel palmsuiker
600 ml water
3 eetl caramel
2 eetl kecap manis
6 eetl boter
6 eetl olie
zout naar smaak
peper naar smaak
1 rode lombok
biteng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de uien, de knoflook, de jahe en de lombok fijn en rasp de wortelen en de aardappelen. Snijd de onderkant van de gans op en maak de gans schoon. Bewaar de lever, het hart en de maag en hak deze fijn. Verhit in een pan 3 eetl olie en braad de gans totdat er olie op de huid zichtbaar wordt. Neem dan de gans af met de azijn. Wrijf vervolgens de gans in met het zout en de peper.
Verhit in een wok/wadjan de overige olie en fruit hierin de uien, de knoflook, de jahe en de lombok voor 3 minuten. Voeg dan het hart, de lever en de maag toe en bak dit nog 3 minuten. Vervolgens de aardappelen, de wortels, de palmsuiker, het zout en de peper toe en laat dit zachtjes sudderen totdat de aardapplen bijna gaar zijn en laat het vervolgens afkoelen.
Vul de gans met het mengsel en maak de gans dicht met de biteng. Verhit in een pan/wok/wadjan de boter en bak de gans rondom bruin. Giet en water toe en stoof de gans gaar. Als het water vrijwel verdampt is, dan de caramel en de kecap toevoegen. Serveer de gans.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 169 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41449387