Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Suwir Kepala Sangrai - gekruide kip met kokos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Suwir Kepala Sangrai
gekruide kip met kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 kipfilet
1/2 theel zout
water
100 gr gerapste kokos
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
100 ml water
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 groene lomboks
2 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water met het zout en de kip en kook dit gaar. Giet af en trek het vlees uit elkaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rooster de kokos bruin en droog.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Meng dan de kokos erdoor en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 71 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42100919