logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Suwir Kepala Sangrai
gekruide kip met kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 kipfilet
1/2 theel zout
water
100 gr gerapste kokos
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
100 ml water
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 groene lomboks
2 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water met het zout en de kip en kook dit gaar. Giet af en trek het vlees uit elkaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rooster de kokos bruin en droog.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Meng dan de kokos erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 60 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420607