Ayam Suwir Kepala Sangrai
gekruide kip met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 kipfilet
1/2 theel zout
water
100 gr gerapste kokos
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
100 ml water
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 groene lomboks
2 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water met het zout en de kip en kook dit gaar. Giet af en trek het vlees uit elkaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rooster de kokos bruin en droog.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Meng dan de kokos erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bubur kacang hijau - Pap van mungbonen
- Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
- Agar-Agar Coklat - pudding met cacao
- Frikadel Kol Jawa - gevulde koolpakjes
- Kuping Lombok Idju - gebakken mosselen
- Sepat Ayam - kip met mango uit Nusa Tenggara Barat
- Nasi goreng daun jeruk - gebakken rijst met kip en jeruk purut
- Cah Tempe Caisim - roerbak van tempe met choisam
- Ayam Kecap Cabai Hijau - gebakken kip in pittige kecap saus
- Laab nua - gehaktballetjes (rund)
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...