zoeken
Recente reacties

Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.





Laatst gelezen
- Pindang kudus - rundvlees in een kruidige wat zure soep
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
- Sambal udang 2 - garnalensambal
- Ayam Bekakak - gegrilde kip op Javaanse wijze
- sambal goreng basah - rundvlees
- Burung Darah Goreng - gebakken duiven
- Lontong - met Balinees varkensvlees
- Sambal goreng kentang kering
- Sayap Goreng Kemiri - kippenvleugels met kemiri
- Kerrie Telor - eieren in kerriesaus
Ayam Suwir Pedas - Pittige reepjes kip


Ayam Suwir Pedas
Pittige reepjes kip
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
250 kipfiler
1 sereh stengel
1 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
1 eetl asem
100 ml kippenbouillon (zie recept)
1/2 tomaat
2 eetl olie
water
Haluskan:
Bumbu:
3 kleine sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 rode rawits
1/2 theel peper
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara memebuat:
Bereiding:
Verhit in een pan het water en kook hierin het vlees gaar. Haal het vlees eruit en trek het met een vork uit elkaar. Snijd de tomaat fijn Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de salam, de jeruk purut, de asem, de tomaat en het vlees toe en bak dit 3 minuten. Vervolgens de bouillon toevoegen en het geheel zachtjes laten bakken totdat het vocht is opgenomen of verdampt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Be the first to comment.