Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Ayam Suwir Serai - gestoofde kip met citroengras

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Suwir Serai
gestoofde kip met citroengras

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kipfilet
3 sereh stengels
2 pandan blad
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
200 ml kippenbouillon (zie recept)
olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 rode rawits
3 kemiri noten
 
Cara membuat
bereiding:
Verhit in een pan wat olie en bak de kip zachtjes rose. Laat afkoelen en versnipper het dan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd/trek de pandan bladeren in stukken.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de pandan voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit 2 minuten. Dan de bouillon, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is geworden.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932371