banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 20 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Suwir Serai
gestoofde kip met citroengras

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kipfilet
3 sereh stengels
2 pandan blad
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
200 ml kippenbouillon (zie recept)
olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 rode rawits
3 kemiri noten
 
Cara membuat
bereiding:
Verhit in een pan wat olie en bak de kip zachtjes rose. Laat afkoelen en versnipper het dan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd/trek de pandan bladeren in stukken.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de pandan voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit 2 minuten. Dan de bouillon, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is geworden.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36248297