logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Ayam Suwir Kemangi
gesnipperde gestoofde kip met kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
5 takjes kemangi
2 cm laos
2 jeruk purut blaadjes
100 ml kokosmelk
1 theel zout
2 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 cm kencur
2 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 delen en kook deze gaar in water. Schep daarna uit de pan en snijd het dan in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en meng alles goed. Dan de kokosmelk toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat de saus indikt. Dan de kemangi toevoegen en en zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt.

Add comment

Submit

who is online

We have 244 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140009