zoeken
Recente reacties

7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sapi Lada Hitam - gebakken rundvlees in zwarte peper saus
- Sate Komoh - sate van rundvlees met een kokosmelk saus
- Babi Ketjap 5
- Orek Tempe - gebakken pittige tempe
- Chinese Zes kruiden Varkensvlees Soep
- Tahoe Pong - tahoe met eieren en ketjapsaus
- Oseng Kacang Panjang Telur Asin - pittige roerbak van kousenband met ei
- Japchae 잡채 - roerbak van vlees, groenten en mie
- Bakwan Cumi Bumbu Kunyit - Gefrituurde inktvis ringen
- Nilaga - runderstoofpotje met groenten
Ayam Suwir Kemangi - gesnipperde gestoofde kip met kemangi


Ayam Suwir Kemangi
gesnipperde gestoofde kip met kemangi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
5 takjes kemangi
2 cm laos
2 jeruk purut blaadjes
100 ml kokosmelk
1 theel zout
2 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 cm kencur
2 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 delen en kook deze gaar in water. Schep daarna uit de pan en snijd het dan in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en meng alles goed. Dan de kokosmelk toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat de saus indikt. Dan de kemangi toevoegen en en zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt.
gesnipperde gestoofde kip met kemangi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
5 takjes kemangi
2 cm laos
2 jeruk purut blaadjes
100 ml kokosmelk
1 theel zout
2 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 cm kencur
2 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 delen en kook deze gaar in water. Schep daarna uit de pan en snijd het dan in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en meng alles goed. Dan de kokosmelk toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat de saus indikt. Dan de kemangi toevoegen en en zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.