banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 8 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Ayam Suwir Kemangi - gesnipperde gestoofde kip met kemangi
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Suwir Kemangi
gesnipperde gestoofde kip met kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
5 takjes kemangi
2 cm laos
2 jeruk purut blaadjes
100 ml kokosmelk
1 theel zout
2 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 cm kencur
2 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 delen en kook deze gaar in water. Schep daarna uit de pan en snijd het dan in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en meng alles goed. Dan de kokosmelk toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat de saus indikt. Dan de kemangi toevoegen en en zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 90 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39525422