Recente reacties

Ron 7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Ayam Suwir Kemangi - gesnipperde gestoofde kip met kemangi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Suwir Kemangi
gesnipperde gestoofde kip met kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
5 takjes kemangi
2 cm laos
2 jeruk purut blaadjes
100 ml kokosmelk
1 theel zout
2 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 cm kencur
2 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 delen en kook deze gaar in water. Schep daarna uit de pan en snijd het dan in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en meng alles goed. Dan de kokosmelk toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat de saus indikt. Dan de kemangi toevoegen en en zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 279 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42109974