logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Suwir Kelapa Sangrai
gekruide kip met kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 kipfilet
1/2 theel zout
water
100 gr gerapste kokos
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
100 ml water
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 groene lomboks
2 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan wat water en voeg de kip en het zout toe en ko0ok de kip gaar. Trek het vlees daarna uit elkaar en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rooster de kokos doorog in een pan totdat het bruin is geworden.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de lengkuas voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Voeg het zout, de peper en de palmsuiker toe en roer totdat het vocht is geabsorbeerd. Meng dan de kokos erdoor en serveer.


Add comment

Submit

who is online

We have 172 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420421