Ayam Suwir Kelapa Sangrai
gekruide kip met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 kipfilet
1/2 theel zout
water
100 gr gerapste kokos
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
100 ml water
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 groene lomboks
2 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan wat water en voeg de kip en het zout toe en ko0ok de kip gaar. Trek het vlees daarna uit elkaar en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rooster de kokos doorog in een pan totdat het bruin is geworden.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de lengkuas voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Voeg het zout, de peper en de palmsuiker toe en roer totdat het vocht is geabsorbeerd. Meng dan de kokos erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Nasi Bawang Putih - knoflookrijst
- Sambal Cabe Ijo Padang - groene sambal uit Padang
- Smoor Jengkol
- Kwee lapis 2 - kokosmelkpudding in laagjes
- Jangjorim - in sojasaus gestoofd vlees
- Aubergine en Tahu met chilibonen saus
- Mee Grob 2 - gebakken noedels
- Chojang - zoete rode chili saus
- Suhongdou
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...