zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Zoute Eiersaus
- frikadel special
- Sambal Ikan Teri
- Kung Sai - Pikante garnalen
- Sambal Cabe Ijo Padang - groene sambal uit Padang
- Pangek daging asem pedas - Gestoofd rundvlees
- Ayam Piendang Serani
- Masman - rundvlees met pinda's in kokosmelk
- Penyon sampi 2 -Gestoofd rundvlees met jonge nangka
- Tarbot met bosuitjes en gember
Gulai Paku - varentoppen in kruidige saus


Gulai Paku
varentoppen in kruidige saus
Baha-bahan:
ingrediënten:
300 gr varentoppen
500 ml santen cair
100 gr kleine ansjovis
1 serehstengel
1 cm laos
2 asam kandis
15 ruku-ruku blaadjes
1 kunyit blad
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
4 eetl santen asli
1 cm kunyit
1 cm jahe
1/2 theel trasi bakar
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit een wok/wadjan en voeg de boemboe toe en laat dit zachtjes 6 minuten sudderen. Dan de santen, de asam kandis, de sereh, de laos, de ruku-ruku, het kunyit blad, de jeruk purut en het salam blad toevoegen en het geheel 30 minuten laten sudderen. Vervolgens de varentoppen toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de varentoppen vrijwel gaar zijn geworden. Dan de ansjovis toevoegen en het geheel gaar laten sudderen.
varentoppen in kruidige saus
Baha-bahan:
ingrediënten:
300 gr varentoppen
500 ml santen cair
100 gr kleine ansjovis
1 serehstengel
1 cm laos
2 asam kandis
15 ruku-ruku blaadjes
1 kunyit blad
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
4 eetl santen asli
1 cm kunyit
1 cm jahe
1/2 theel trasi bakar
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit een wok/wadjan en voeg de boemboe toe en laat dit zachtjes 6 minuten sudderen. Dan de santen, de asam kandis, de sereh, de laos, de ruku-ruku, het kunyit blad, de jeruk purut en het salam blad toevoegen en het geheel 30 minuten laten sudderen. Vervolgens de varentoppen toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de varentoppen vrijwel gaar zijn geworden. Dan de ansjovis toevoegen en het geheel gaar laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.