Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Gulai Paku - varentoppen in kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Paku
varentoppen in kruidige saus

Baha-bahan:
ingrediënten:
300 gr varentoppen
500 ml santen cair
100 gr kleine ansjovis
1 serehstengel
1 cm laos
2 asam kandis
15 ruku-ruku blaadjes
1 kunyit blad
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
4 eetl santen asli
1 cm kunyit
1 cm jahe
1/2 theel trasi bakar
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit een wok/wadjan en voeg de boemboe toe en laat dit zachtjes 6 minuten sudderen. Dan de santen, de asam kandis, de sereh, de laos, de ruku-ruku, het kunyit blad, de jeruk purut en het salam blad toevoegen en het geheel 30 minuten laten sudderen. Vervolgens de varentoppen toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de varentoppen vrijwel gaar zijn geworden. Dan de ansjovis toevoegen en het geheel gaar laten sudderen.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 111 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42085679