varentoppen in kruidige saus
Baha-bahan:
ingrediënten:
300 gr varentoppen
500 ml santen cair
100 gr kleine ansjovis
1 serehstengel
1 cm laos
2 asam kandis
15 ruku-ruku blaadjes
1 kunyit blad
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
4 eetl santen asli
1 cm kunyit
1 cm jahe
1/2 theel trasi bakar
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit een wok/wadjan en voeg de boemboe toe en laat dit zachtjes 6 minuten sudderen. Dan de santen, de asam kandis, de sereh, de laos, de ruku-ruku, het kunyit blad, de jeruk purut en het salam blad toevoegen en het geheel 30 minuten laten sudderen. Vervolgens de varentoppen toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de varentoppen vrijwel gaar zijn geworden. Dan de ansjovis toevoegen en het geheel gaar laten sudderen.