Kekian
Peranakan garnalen en kip cake
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
250 gr kipfilet
2 eetl varkensvet
75 tapiocabloem
175 gr bloem
3 eieren
50 ml water
4 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1 theel peper
1/2 thee palmsuiker
bananenblad
Cara membuat:
bereiding:
Hak de garnalen, de kip fijn en de knoflook fijn. Meng alle ingrediënten tot een gladde massa. Leg de massa op bananenblad en vorm hiervan een rol. Maak de uiteinden vast met biteng.
Stoom de kekian in 25 minuten gaar en snijd deze dan in plakken van 1,5 -2 cm. Verhit in een pan olie en bak de plakken dan goudbruin.
Zoeken
Laatst gelezen
- Babi Rujak 2 - varkensvlees in gekruide saus
- Ho Lan Dau Chow Ngau Yook - roerbak van rundvlees met peultjes
- Jing Jiang Rou Si - 京酱肉丝 - reepjes varkensvlees in zoete bonensaus
- Hunan roerbak van varkenvlees en pepers
- Sambal Boet
- Chǐ Zhī Zhēng Pái Gǔ - 豉汁蒸排骨 - gestoomde ribbetjes met zwarte bonen
- Pais Suung - gestoomde geroosterde gekruide oesterzwammen
- Ayam Goreng Bumbu Kuning - gebakken gekruide kip
- Au Larm - Kruidig gestoofd rundvlees
- Chow Mein - 炒面 - Chinese bami goreng
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...