zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sayur Campur
- Lelawar Anak Domba - gekruid en gestoofd lamsvlees
- Sambal Bawang Putih - Knoflook sambal
- Paad Prig Gung Thua - sambal met gebakken boontjes
- Jamur Tiram Goreng Gurih - gebakken gekruide en gecoate oesterzwammen
- Ikan Bali
- Ayam Sumba - kip uit Sumba
- Jongkong Surabaya - gestoomde rijst cake
- Ayam Ingkung - geroosterde/gebakken gestoofde kip
- Paad Paag Naam Mun Hoy - broccoli in oestersaus
Kekian Udang - gebakken garnalenballetjes


Kekian Udang
gebakken garnalenballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
100 gr tapioca meel
75 gr bloem
50 ml water
1 ei
olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding.
Hak de garnalen fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu met de garnalen, tapiocameel, bloem, water en ei en vorm hiervan een beslag. Neem 2 eetl / kleine juslepel beslag en vorm hiervan een balletje.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kekian goudbruin.
gebakken garnalenballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
100 gr tapioca meel
75 gr bloem
50 ml water
1 ei
olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding.
Hak de garnalen fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu met de garnalen, tapiocameel, bloem, water en ei en vorm hiervan een beslag. Neem 2 eetl / kleine juslepel beslag en vorm hiervan een balletje.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kekian goudbruin.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.