Recente reacties

Ron 8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Nasi goreng kikil kemangi - gebakken rijst met kikel en basilicum

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi goreng kikil kemangi
gebakken rijst met kikel en basilicum

Bahan-bahan:
ingrediënten
200 gr kikil, gekookt
2 eieren
3 rode rawits
600 gr witte rijst, gekookt
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel zwarte peper
2 bosjes kemangi
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
1/2 theel trassi
2 cm kunyit
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
 
Taburan:
garnering:
50 gr emping
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Schep de bumbu aan de kant en voeg de eieren toe en roer deze gaar. Snijd de rawits in reepjes en voeg deze toe. Dan de rijst toevoegen samen met de kecap, het zout en de peper en bak dit gaar. Voeg dan de kikil en de kemangi toe en bak het geheel nog 1 minuut. Garneer het met de emping en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 164 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110344