Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Nasi goreng kikil kemangi - gebakken rijst met kikel en basilicum

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi goreng kikil kemangi
gebakken rijst met kikel en basilicum

Bahan-bahan:
ingrediënten
200 gr kikil, gekookt
2 eieren
3 rode rawits
600 gr witte rijst, gekookt
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel zwarte peper
2 bosjes kemangi
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
1/2 theel trassi
2 cm kunyit
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
 
Taburan:
garnering:
50 gr emping
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Schep de bumbu aan de kant en voeg de eieren toe en roer deze gaar. Snijd de rawits in reepjes en voeg deze toe. Dan de rijst toevoegen samen met de kecap, het zout en de peper en bak dit gaar. Voeg dan de kikil en de kemangi toe en bak het geheel nog 1 minuut. Garneer het met de emping en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41036666