Recente reacties

Shaun 3 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Nasi goreng kencur - gebakken rijst met garnalen en ansjovis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi goreng kencur
gebakken rijst met garnalen en ansjovis

Bahan-Bahan:
ingrediënten:
500 gr witte rijst, gekookt
100 gr garnalen, gepeld
1 groene rawit
2 eieren
1/2 eetl vissaus
3/4 theel zout
1/4 theel peper
100 gr taugé
50 gr teri/ansjovis
3 takjes kemangi, fijngesneden
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 cm kencur
1 theel trassi bakar
 
Taburan;
garnering:
100 gr kroepoek
2 eetl gebakken uitjes
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Schep deze opzij en voeg de eieren toe en roer deze gaar. Dan de garnalen toevoegen en bak deze 2 minuten mee. Dan de rijst, de vissaus, het zout, de gehakte rawit en de peper toevoegen en bak  het voor een paar minuten. Vervolgens de ansjovis, de tauge en de kemangi toevoegen en bak alles verder gaar. Serveer met kroepoek en bawang goreng
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 175 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41184547