Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ikan Goreng Rica-Rica - gebakken makreel in een pittige rode saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ikan Goreng Rica-Rica
gebakken makreel in een pittige rode saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 makrelen
2 tomaten
1 theel palmsuiker
2 eetl rijstazijn
3 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
6 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
4 cm jahe
3 sjalotjes
4 cm laos
4 teentjes koflook
2 rode lomboks
1 rode rawit

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis bruin en gaar. Schep deze uit de pan en leg de vis op een schaal.
Voeg de boemboe toe aan de olie en bak dit voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de jeruk purut, de tomaten, de palmsuiker, het zout en de rijstazijn toe en laat het zachtjes voor 5 minuten sudderen. Giet de saus over de vis en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 269 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925293