gebakken makreel in een pittige rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 makrelen
2 tomaten
1 theel palmsuiker
2 eetl rijstazijn
3 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
6 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
4 cm jahe
3 sjalotjes
4 cm laos
4 teentjes koflook
2 rode lomboks
1 rode rawit
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis bruin en gaar. Schep deze uit de pan en leg de vis op een schaal.
Voeg de boemboe toe aan de olie en bak dit voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de jeruk purut, de tomaten, de palmsuiker, het zout en de rijstazijn toe en laat het zachtjes voor 5 minuten sudderen. Giet de saus over de vis en serveer.