zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Dendeng blado - Krokant gebakken rundvlees
- Sayur Asam-Asam Santan - in kokosmelk gestoofde groente
- Sop Kambing Tanah Abang - kruidige soep met lamsvlees
- Kekian Udang - gebakken garnalenballetjes
- Ayam Goreng Lengkuas - droog gestoofde gebakken gekruide kip
- Nasi Betawi
- Kare Domba
- Ayam Parape - stukjes gebakken kip
- Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes
- Udang Nenas - Garnalen met ananas
Ikan Goreng Rica-Rica - gebakken makreel in een pittige rode saus


Ikan Goreng Rica-Rica
gebakken makreel in een pittige rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 makrelen
2 tomaten
1 theel palmsuiker
2 eetl rijstazijn
3 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
6 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
4 cm jahe
3 sjalotjes
4 cm laos
4 teentjes koflook
2 rode lomboks
1 rode rawit
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis bruin en gaar. Schep deze uit de pan en leg de vis op een schaal.
Voeg de boemboe toe aan de olie en bak dit voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de jeruk purut, de tomaten, de palmsuiker, het zout en de rijstazijn toe en laat het zachtjes voor 5 minuten sudderen. Giet de saus over de vis en serveer.
gebakken makreel in een pittige rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 makrelen
2 tomaten
1 theel palmsuiker
2 eetl rijstazijn
3 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
6 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
4 cm jahe
3 sjalotjes
4 cm laos
4 teentjes koflook
2 rode lomboks
1 rode rawit
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis bruin en gaar. Schep deze uit de pan en leg de vis op een schaal.
Voeg de boemboe toe aan de olie en bak dit voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de jeruk purut, de tomaten, de palmsuiker, het zout en de rijstazijn toe en laat het zachtjes voor 5 minuten sudderen. Giet de saus over de vis en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.