Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Sate Ayam Ambal - sate van kip met saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Ayam Ambal
sate van kip met saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 eetl kecap manis
2 eetl olie
15 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 theel ketumbar, geroosterd
1/8 theel jinten, geroosterd
1/2 cm jahe
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker

Bahan saus:
ingrediënten saus:
150 gr tempe
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1/2 theel zout
2 theel palmsuiker
500 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees van de kip in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu, de kecap en de olie en laat dit tenminste 30 minuten marineren.
Rijg het vlees daarna aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Besprenkel het regelmatig met de marinade.
Serveer de sate met de saus.

Saus:
Stoom de tempe gaar en pureer het daarna. Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een pasta en meng dan de tempe erdoor. Voeg dan het water toe en kook het verder gaar.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 233 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42427174