Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Sate Ayam Ambal - sate van kip met saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Ayam Ambal
sate van kip met saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 eetl kecap manis
2 eetl olie
15 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 theel ketumbar, geroosterd
1/8 theel jinten, geroosterd
1/2 cm jahe
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker

Bahan saus:
ingrediënten saus:
150 gr tempe
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1/2 theel zout
2 theel palmsuiker
500 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees van de kip in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu, de kecap en de olie en laat dit tenminste 30 minuten marineren.
Rijg het vlees daarna aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Besprenkel het regelmatig met de marinade.
Serveer de sate met de saus.

Saus:
Stoom de tempe gaar en pureer het daarna. Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een pasta en meng dan de tempe erdoor. Voeg dan het water toe en kook het verder gaar.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 145 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40914200