Sate Ayam Ambal
sate van kip met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 eetl kecap manis
2 eetl olie
15 sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 theel ketumbar, geroosterd
1/8 theel jinten, geroosterd
1/2 cm jahe
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
Bahan saus:
ingrediënten saus:
150 gr tempe
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1/2 theel zout
2 theel palmsuiker
500 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees van de kip in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu, de kecap en de olie en laat dit tenminste 30 minuten marineren.
Rijg het vlees daarna aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Besprenkel het regelmatig met de marinade.
Serveer de sate met de saus.
Saus:
Stoom de tempe gaar en pureer het daarna. Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een pasta en meng dan de tempe erdoor. Voeg dan het water toe en kook het verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Dakdoritang 닭도리탕 - pittige stoofpot met kip
- Pindang Kuning
- Sambal Kentang - sambal van aardappel
- Adong Jjimdak 찜닭 - gesmoorde kip met groenten
- Ayam Setan - duivelse kip
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Sambal Petis
- Lap Mu - Gehakt met pepers
- Masak Habang - Gestoofd gekruide runderlapjes
- Sambal Lado Balimbiang - Sambal met zure stervruchten
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...