logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sate Ayam Ambal
sate van kip met saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 eetl kecap manis
2 eetl olie
15 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 theel ketumbar, geroosterd
1/8 theel jinten, geroosterd
1/2 cm jahe
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker

Bahan saus:
ingrediënten saus:
150 gr tempe
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1/2 theel zout
2 theel palmsuiker
500 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees van de kip in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu, de kecap en de olie en laat dit tenminste 30 minuten marineren.
Rijg het vlees daarna aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Besprenkel het regelmatig met de marinade.
Serveer de sate met de saus.

Saus:
Stoom de tempe gaar en pureer het daarna. Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een pasta en meng dan de tempe erdoor. Voeg dan het water toe en kook het verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 261 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44408921