Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Sate Ayam Ambal - sate van kip met saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Ayam Ambal
sate van kip met saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 eetl kecap manis
2 eetl olie
15 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 theel ketumbar, geroosterd
1/8 theel jinten, geroosterd
1/2 cm jahe
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker

Bahan saus:
ingrediënten saus:
150 gr tempe
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1/2 theel zout
2 theel palmsuiker
500 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees van de kip in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu, de kecap en de olie en laat dit tenminste 30 minuten marineren.
Rijg het vlees daarna aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Besprenkel het regelmatig met de marinade.
Serveer de sate met de saus.

Saus:
Stoom de tempe gaar en pureer het daarna. Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een pasta en meng dan de tempe erdoor. Voeg dan het water toe en kook het verder gaar.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 130 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932702