zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
- Nasi Dagang - gekruide en in kokosmelk gestoomde rijst
- Rempejek katjang - rijstemeelkoekjes met pinda's
- Ayam Kacang Bukittingga - Kip met pinda's
- Rujak rode bes
- Kerrie Ayam Jawa - kip kerrie
- Bubur sagu - sago pap
- Frikadel Kol Jawa - gevulde koolpakjes
- Tongseng Sapi - Rundvlees in een pittige kecap saus
- Kwetiau Goreng Sayuran - gebakken rijstmie met groenten
Sate Ayam Ambal - sate van kip


Sate Ayam Ambal
sate van kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr kipfiley
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 cm jahe
2 cm kunyit
2 kemiri noten
1 eetl palmsuiker
1 eetl zout
1 theel ketumbar
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 2 cm groot. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu en laat dit tenminste 30 minuten intrekken.
Rijg het vlees daarna aan de stokjes en rooster de sate boven een houtskoolvuurtje langzaam goudbruin en gaar.
Serveer er een lekkere sambal bij zoals sambal tempe.
sate van kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr kipfiley
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 cm jahe
2 cm kunyit
2 kemiri noten
1 eetl palmsuiker
1 eetl zout
1 theel ketumbar
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 2 cm groot. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu en laat dit tenminste 30 minuten intrekken.
Rijg het vlees daarna aan de stokjes en rooster de sate boven een houtskoolvuurtje langzaam goudbruin en gaar.
Serveer er een lekkere sambal bij zoals sambal tempe.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.