Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sate Ayam Ambal Kebumen - kip sate uit Kebumen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Ayam Ambal Kebumen
kip sate uit Kebumen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kippendijen
sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook, gebakken
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
1/2 theel ketumbar
2 kemiri noten
1 cm jae
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Bahan saus:
ingrediënten saus:
100 gr tempe
3 rode lomboks
1 rode rawit
6 teentjes knoflook
1 theel trassi
2 theel palmsuiker
2 theel zout
100 ml pinda's, gebakken
2 salam blaadjes
1 cm laos, geraspt
450 ml water
2 eetl kecap manis
10 gr asam opgelost in 100 ml water
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer de kip met de bumbu voor tenminste 60 minuten. Rijd de kip aan de stokjes en rooster deze bruin en gaar boven een houtskoolvuurtje. Giet de saus erover en serveer.

Cara membuat saus:
bereiding saus:
Wrijf of maal de tempe, de lomboks, de rawit, de knoflook, de trassi, de palmsuiker en de pinda's fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit dit samen met de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan het asamwater en en kecap toe en breng aan de kook.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 397 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41067235