1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 2 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 7 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sate Ayam Ambal Kebumen
kip sate uit Kebumen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kippendijen
sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook, gebakken
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
1/2 theel ketumbar
2 kemiri noten
1 cm jae
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Bahan saus:
ingrediënten saus:
100 gr tempe
3 rode lomboks
1 rode rawit
6 teentjes knoflook
1 theel trassi
2 theel palmsuiker
2 theel zout
100 ml pinda's, gebakken
2 salam blaadjes
1 cm laos, geraspt
450 ml water
2 eetl kecap manis
10 gr asam opgelost in 100 ml water
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer de kip met de bumbu voor tenminste 60 minuten. Rijd de kip aan de stokjes en rooster deze bruin en gaar boven een houtskoolvuurtje. Giet de saus erover en serveer.

Cara membuat saus:
bereiding saus:
Wrijf of maal de tempe, de lomboks, de rawit, de knoflook, de trassi, de palmsuiker en de pinda's fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit dit samen met de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan het asamwater en en kecap toe en breng aan de kook.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35758510