Sate Ayam Berbumbu Petis
speciaal gemarineerde kip sate
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kippendijen
1 theel limoensap
2 eetl kecap manis
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
1/2 theel palmsuiker
3 rode rawits
1/2 theel zout
1 1/2 eetl petis
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu, de kecap en het limoensap en laat tenminste 40 minuten intrekken.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze bruine en gaar boven een houtskoolvuurtje. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Voldoende voor 14 spiesjes
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Ikan Kering
- Lapis daging Surabaya - Rundvlees gestoofd in kecapsaus
- Bakso Goreng Ayam - Gebakken kipballetjes
- Oseng Tempe Udang - gebakken tempe met garnalen
- Acar Benig - atjar
- Tengleng - Stoofpot van geitenvlees
- Cah Sapi Sawi Asin - rundvlees met gezouten kool
- Ayam Kemangi Priangan - pittige kip met kemangi en tomaat
- Sayur Menir 3 - Sajoer van spinazie en mais
- Tumis Ayam Saus Cabai Merah - gebakken kip in een zoete rode pepersaus
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...