zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Asam Keung Udeng - garnalen in pittige zurige saus
- Tumis Ayam Jamur Jahe - gebakken kip met paddenstoelen en gember
- Kambing Merica - lamsvlees met groene peper saus
- Tainabu Nilalai-rundvleessoep met ribbetjes
- Bumbu Dasar Merah - Basis bumbu lembaran
- Bacem Udang - gekruide garnalen
- Sambal goreng bawang - pittige gebakken ui
- Semur (Smoor) Daging Betawi - smoor/ stoof van rundvlees
- Ampela Ayam Peteh - kippenmaagjes met petehbonen
- Nasi Uduk
Sate ayam bumbu bali - pittige geroosterde kip met een krokant vel


Sate ayam bumbu bali
pittige geroosterde kip met een krokant vel
Bahan-bahan:
500 gr kippenpoot
1 theel citroensap
2 theel zout
2 eetl olie
sate prikkers
Haluskan:
bumbu:
9 rode lomboks
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 sereh
1 cm jahe
2 cm kunyit
1 theel ketumbar
1 theel trassi
1/2 theel jinten
Cara membuat:
bereiding:
Haal het vel van de bout voorzichting van de kip en snijd dit in stukjes. Snijd het vlees van de botten en snijd dit in stukjes. Meng het vlees, het vel met de citroensap en zout en laat dit 1 uur intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en het vel toe en laat dit tenminste 1 uur marineren.
Rijg het vlees en het vel aan de stokjes en rooster dit boven een houtskoolvuurtjes goudbruin en gaar. Bestrijk het vlees regelmatig met de marinade.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.