Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Sate ayam bumbu bali - pittige geroosterde kip met een krokant vel

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate ayam bumbu bali
pittige geroosterde kip met een krokant vel

Bahan-bahan:
500 gr kippenpoot
1 theel citroensap
2 theel zout
2 eetl olie
sate prikkers
 
Haluskan:
bumbu:
9 rode lomboks
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 sereh
1 cm jahe
2 cm kunyit
1 theel ketumbar
1 theel trassi
1/2 theel jinten
 
Cara membuat:
bereiding:
Haal het vel van de bout voorzichting van de kip en snijd dit in stukjes. Snijd het vlees van de botten en snijd dit in stukjes. Meng het vlees, het vel met de citroensap en zout en laat dit 1 uur intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en het vel toe en laat dit tenminste 1 uur marineren.
Rijg het vlees en het vel aan de stokjes en rooster dit boven een houtskoolvuurtjes goudbruin en gaar. Bestrijk het vlees regelmatig met de marinade.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 191 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42083629