logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sate Ayam Bumbu Kemiri
gekruide kipsate

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
3 eetl kecap manis
3 eetl olie
1 eetl kecap asin
sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
8 teentjes knoflook
8 kemiri noten, geroosterd
3 cm lengkus/laos
1 eetl ketumbar, geroosterd
1 eetl palmsuiker
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat dit 45 minuten marineren.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje langzaam bruin en gaar. Besprenkel regelmatig tijdens het roosteren met de marinade.

Add comment

Submit

who is online

We have 199 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151218