Sate Ayam Bumbu Kemiri
gekruide kipsate
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
3 eetl kecap manis
3 eetl olie
1 eetl kecap asin
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
8 teentjes knoflook
8 kemiri noten, geroosterd
3 cm lengkus/laos
1 eetl ketumbar, geroosterd
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat dit 45 minuten marineren.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje langzaam bruin en gaar. Besprenkel regelmatig tijdens het roosteren met de marinade.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Cabe Rawit Aceh - pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
- Ayam Goreng Asem Garem - gebakken gekruide kip
- Gulai Iga Kambing - stoofpotje van geitenvlees
- Rujak cingur - Groenten met koeienneus en pindasaus
- Khai Yad Sai - gevulde omelette
- Kimchi 김치 - gefermenteerde kool
- Bandeng Masak Kemangi - gestoofde kruidige vis met basilicum
- Panang Nua - droge curry van rundvlees
- Sambal Rebus - gekookte sambal saus
- Abon Ikan Asin - gebakken gezouten vis
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...