zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tan Hwa Po Ts'ai T'ang
- Pittige aubergine
- Ayam Putih
- Linubihang Munggo -soep van mung boontjes
- Kroket Kentang - aardappelkroketjes
- Suhongdou
- Serutu Wayang - kleine loempia's
- Sambal Terasi Teri Jengki - sambal met gedroogde vis
- Gule Itik 2 - Gestoofde eend
- Asem asem buncis - gestoofde sperziebonen met wortel in zurige saus
Sate Ayam Cilacap - Kipsaté uit Cilacap


Sate Ayam Cilacap
Kipsaté uit Cilacap
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip
200 ml water
1 eetl asamwater
2 eetl kecap manis
3 eetl olie
spiesjes
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
1/2 theel peper
1 theel zout
2 theel palmsuiker
75 gr pinda's
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
Carta membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 2x3x1/2cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg het water, het asamwater en de kecap toe en meng alles goed. Rijf 2 stukjes kip aan een spiesje en wrijf deze in met de marinade. Rooster de sate vervolgen langzaam boven een houtskoolvuurtje gaar en bruin.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.