Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Sate Ayam Cilacap - Kipsaté uit Cilacap

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Ayam Cilacap
Kipsaté uit Cilacap

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip
200 ml water
1 eetl asamwater
2 eetl kecap manis
3 eetl olie
spiesjes
 
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
1/2 theel peper
1 theel zout
2 theel palmsuiker
75 gr pinda's
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
 
Carta membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 2x3x1/2cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg het water, het asamwater en de kecap toe en meng alles goed. Rijf 2 stukjes kip aan een spiesje en wrijf deze in met de marinade. Rooster de sate vervolgen langzaam boven een houtskoolvuurtje gaar en bruin.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 158 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091530