banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Bernard 27 days ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 2 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 2 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 3 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Icon Write a comment
Iga Kambing Masak Gulai - gestoofd lamsvlees in romige kruidige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Iga Kambing Masak Gulai
gestoofd lamsvlees in romige kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr lamsvlees (rack)
2 salam blaadjes
2 cm jahe
1000 ml water
2 kunyit blad
5 jeruk purut blaadjes
2 sereh/citroengras
3 kruidnagels
350 ml santen asli
1250 ml santen cair
1 eetl zout
2 theel asam water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
7 rode lomboks
5 kemiri
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/4 theel anijs
2 cm jahe
2 cm kunyit
2 cm laos

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat
bereiding:
Snijd het rack in stukken. Verhit in een pan het water samen met de salam, de jahe en het vlees en kook het vlees half gaar. Giet af en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut, het kunyit blad, de sereh en de kruidnagels voor 4 minuten. Voeg het vlees toe en meng goed. Dan de santen cair toevoegen samen met het zout en het asam water en kook het vlees langzaam verder gaar. Dan de santen asli toevoegen en breng voorzichtig al roerend aan de kook.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36791542