Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Iga Kambing Masak Gulai - gestoofd lamsvlees in romige kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Iga Kambing Masak Gulai
gestoofd lamsvlees in romige kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr lamsvlees (rack)
2 salam blaadjes
2 cm jahe
1000 ml water
2 kunyit blad
5 jeruk purut blaadjes
2 sereh/citroengras
3 kruidnagels
350 ml santen asli
1250 ml santen cair
1 eetl zout
2 theel asam water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
7 rode lomboks
5 kemiri
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/4 theel anijs
2 cm jahe
2 cm kunyit
2 cm laos

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat
bereiding:
Snijd het rack in stukken. Verhit in een pan het water samen met de salam, de jahe en het vlees en kook het vlees half gaar. Giet af en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut, het kunyit blad, de sereh en de kruidnagels voor 4 minuten. Voeg het vlees toe en meng goed. Dan de santen cair toevoegen samen met het zout en het asam water en kook het vlees langzaam verder gaar. Dan de santen asli toevoegen en breng voorzichtig al roerend aan de kook.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 707 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906413