op de wijze zoals in Shanxi
Ingrediënten:
400 gr rundvlees
50 ml soja saus
4 eetl maizena
4 eetl water
100 gr sjalotten
100 ml sesam olie
1/2 gr venkel zaadjes
100 ml kippenbouillon (zie recept)
3 theel rijstwijn
1 cm gember
Bereiding:
Snijd het vlees in dunnen plakjes. Meng de maizena met het water. Snijd de sjalotten fijn en rasp de gember. Meng het vlees met de sojasaus, de sjalotten en de opgeloste maizena. Verhit in een wok/wadjan de sesamolie en voeg het venkelzaad er aan toe. Voeg pas het vlees toe als de olie wat gaat walmen en roerbak dit vlees totdat het vrijwel gaar is. Dan de bouillon en de rijstwijn toevoegen en afsloten nog 1 minuut koken. Vervolgens de gember erdoor heen roeren en serveren.
400 gr rundvlees
50 ml soja saus
4 eetl maizena
4 eetl water
100 gr sjalotten
100 ml sesam olie
1/2 gr venkel zaadjes
100 ml kippenbouillon (zie recept)
3 theel rijstwijn
1 cm gember
Bereiding:
Snijd het vlees in dunnen plakjes. Meng de maizena met het water. Snijd de sjalotten fijn en rasp de gember. Meng het vlees met de sojasaus, de sjalotten en de opgeloste maizena. Verhit in een wok/wadjan de sesamolie en voeg het venkelzaad er aan toe. Voeg pas het vlees toe als de olie wat gaat walmen en roerbak dit vlees totdat het vrijwel gaar is. Dan de bouillon en de rijstwijn toevoegen en afsloten nog 1 minuut koken. Vervolgens de gember erdoor heen roeren en serveren.