Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
gebakken rundvlees

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
gebakken rundvlees
op de wijze zoals in Shanxi
Ingrediënten:
400 gr rundvlees
50 ml soja saus
4 eetl maizena
4 eetl water
100 gr sjalotten
100 ml sesam olie
1/2 gr venkel zaadjes
100 ml kippenbouillon (zie recept)
3 theel rijstwijn
1 cm gember

Bereiding:
Snijd het vlees in dunnen plakjes. Meng de maizena met het water. Snijd de sjalotten fijn en rasp de gember. Meng het vlees met de sojasaus, de sjalotten en de opgeloste maizena. Verhit in een wok/wadjan de sesamolie en voeg het venkelzaad er aan toe. Voeg pas het vlees toe als de olie wat gaat walmen en roerbak dit vlees totdat het vrijwel gaar is. Dan de bouillon en de rijstwijn toevoegen en afsloten nog 1 minuut koken. Vervolgens de gember erdoor heen roeren en serveren.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 199 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41066850