banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 3 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
gebakken rundvlees

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
gebakken rundvlees
op de wijze zoals in Shanxi
Ingrediënten:
400 gr rundvlees
50 ml soja saus
4 eetl maizena
4 eetl water
100 gr sjalotten
100 ml sesam olie
1/2 gr venkel zaadjes
100 ml kippenbouillon (zie recept)
3 theel rijstwijn
1 cm gember

Bereiding:
Snijd het vlees in dunnen plakjes. Meng de maizena met het water. Snijd de sjalotten fijn en rasp de gember. Meng het vlees met de sojasaus, de sjalotten en de opgeloste maizena. Verhit in een wok/wadjan de sesamolie en voeg het venkelzaad er aan toe. Voeg pas het vlees toe als de olie wat gaat walmen en roerbak dit vlees totdat het vrijwel gaar is. Dan de bouillon en de rijstwijn toevoegen en afsloten nog 1 minuut koken. Vervolgens de gember erdoor heen roeren en serveren.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 146 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38717394