logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tumis Kikil Bumbu Rawit
pittig gestoofd rund

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kikil / runderpoot
12 rode rawits
12 groene rawits
1 lente-ui
200 ml water
3 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
3 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de kikil gaar/zacht. Snijd het daarna in stukjes en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de rawits en de lente-ui in kleine stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de rawits en de lente-ui toe en kook dit zacht. Dan het water, de kecap en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Voeg dan de kikil toe en kook het geheel totdat het vocht vrijwel is verdampt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 105 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176184