Tumis Kikil Bumbu Rawit
pittig gestoofd rund
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kikil / runderpoot
12 rode rawits
12 groene rawits
1 lente-ui
200 ml water
3 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
3 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de kikil gaar/zacht. Snijd het daarna in stukjes en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de rawits en de lente-ui in kleine stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de rawits en de lente-ui toe en kook dit zacht. Dan het water, de kecap en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Voeg dan de kikil toe en kook het geheel totdat het vocht vrijwel is verdampt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Udang Bakar Jimbaran - geroosterde garnalen uit Bali
- Udang cuka
- Godogan buntut sapi - Gestoofde ossenstaart
- Cumi Balado dengan Paprika - gestoofde inktvis in saus
- Kabata
- Sayur lombok - pittige sajoer met tahu, tempe en vlees
- Ikan Panggang Rica-Rica - geroosterde vis in een pittige rode saus
- Ayam Bacem Merah - rood gegrilde kip
- Pallu Butu - kolak uit Makasar
- Gedang Mekuah 2 - Jonge papaya in kruidige saus
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...