logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sinigang na Baka
soep met ribbetjes

Ingrediënten:
1400 gr short ribs, runder borstribben
2000 ml water
1 ui
2 tomaten
1 eetl vissaus
3 groene lomboks
6 gabi/taro stukken
15 cm labanos/daikon/rammenas/rettich
1 bosje kangkung
15 tamarinde + 200 ml water
1 theel zout
1 theel peper

Bereiding:
Snijd de ribben in stukken. Snijd de ui in blokjes. Snijd de tomaten in partjes. Schil de gabi en snijd deze in stukken. Schil de labanos en snijd deze in 1 cm dikke plakjes. Snijd de kangkung in stukken. Halveer de lomboks en snijd deze in stukken.
Verhit in een pan het water samen met de tamarinde en breng aan de kook. Prak de tamarinde fijn en zeef het daarna.
Verhit in een pan het water samen met het vlees en breng aan de kook. Verwijder eerst het schuim en voeg dan de ui, de tomaat en de vissaus toe. Dan op laag vuur en afgesloten 90 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is geworden.
Dan de gabi toevoegen en kook deze voor 7 minuten. Dan de lomboks en de labanos toevoegen en kook voor 4 minuten. Voeg dan het zout, de peper en het asamwater toe en meng goed. Dan de kangkung toevoegen en kook voor 1-2 minuten. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 93 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160961