Sinigang na Baka
soep met ribbetjes
Ingrediënten:
1400 gr short ribs, runder borstribben
2000 ml water
1 ui
2 tomaten
1 eetl vissaus
3 groene lomboks
6 gabi/taro stukken
15 cm labanos/daikon/rammenas/rettich
1 bosje kangkung
15 tamarinde + 200 ml water
1 theel zout
1 theel peper
Bereiding:
Snijd de ribben in stukken. Snijd de ui in blokjes. Snijd de tomaten in partjes. Schil de gabi en snijd deze in stukken. Schil de labanos en snijd deze in 1 cm dikke plakjes. Snijd de kangkung in stukken. Halveer de lomboks en snijd deze in stukken.
Verhit in een pan het water samen met de tamarinde en breng aan de kook. Prak de tamarinde fijn en zeef het daarna.
Verhit in een pan het water samen met het vlees en breng aan de kook. Verwijder eerst het schuim en voeg dan de ui, de tomaat en de vissaus toe. Dan op laag vuur en afgesloten 90 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is geworden.
Dan de gabi toevoegen en kook deze voor 7 minuten. Dan de lomboks en de labanos toevoegen en kook voor 4 minuten. Voeg dan het zout, de peper en het asamwater toe en meng goed. Dan de kangkung toevoegen en kook voor 1-2 minuten. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Masak Taoco - gestoofd rundvlees met taoco en pare
- Nasi Goreng Jogja Opor - gebakken gekruide rijst uit Jogjakarta
- Mi siram sapi - gele bami met ossenhaas
- Perkedel Tempe Pedas - pittige balletjes van tempe
- Sayur asem 2 - sajoer met groenten
- Gohu
- Tahu Goreng Bumbu Bali - gebakken tahu met een Balinese saus
- Sawi Putih Tumis Ebi - roerbak van Chinese kool met champignons
- sambal goreng basah - rundvlees
- Udang Goreng -gebakken tijgergarnalen
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...