pittig stoofpotje van lever met rode bonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr runderlever
5 rode lomboks
2 sereh/citroengras, witte deel
2 cm jahe
400 ml santen cair
6 teentjes knoflook
2 cm laos
5 sjalotjes
100 gr adukibonen (rode bonen, anders bruine bonen)
7 peteh bonen
2 salam blaadjes
3 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in stukjes, de lomboks, de knoflook en de sjalotjes fijn en halveer de peteh bonen. Rasp de laos en de jahe.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de sereh, de salam, de laos, de jahe en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de lever, de bonen en de peteh toe en meng alles goed. Vervolgens de santen toevoegen en breng aan de kook. Meng het zout en de plamsuiker erdoor en kook het geheel zachtjes gaar.