Tumis Hati Kacang Merah Pedas
pittig stoofpotje van lever met rode bonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr runderlever
5 rode lomboks
2 sereh/citroengras, witte deel
2 cm jahe
400 ml santen cair
6 teentjes knoflook
2 cm laos
5 sjalotjes
100 gr adukibonen (rode bonen, anders bruine bonen)
7 peteh bonen
2 salam blaadjes
3 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in stukjes, de lomboks, de knoflook en de sjalotjes fijn en halveer de peteh bonen. Rasp de laos en de jahe.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de sereh, de salam, de laos, de jahe en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de lever, de bonen en de peteh toe en meng alles goed. Vervolgens de santen toevoegen en breng aan de kook. Meng het zout en de plamsuiker erdoor en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pisang Tanduk Goreng - Gebakken banaan
- Sambal cabai hijau - sambal van groene peper
- Sate Kambing Saus Kecap - sate van lamsvlees met kecap saus
- Ayam bakar bumbu rica - gekruide gegrilde kip
- Sayur Gule Buncis - spare ribs met bonen in een zachte gele saus
- Lenko-Lenko - gemende groenten met saus
- Sambal terong - sambal van aubergine
- Kolak Goreng - gebakken compôte
- Pengat tahu - tahu en sperziebonen gestoofd in kokosmelk
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken, gekookte eieren
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...