logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tumis Hati Kacang Merah Pedas
pittig stoofpotje van lever met rode bonen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr runderlever
5 rode lomboks
2 sereh/citroengras, witte deel
2 cm jahe
400 ml santen cair
6 teentjes knoflook
2 cm laos
5 sjalotjes
100 gr adukibonen (rode bonen, anders bruine bonen)
7 peteh bonen
2 salam blaadjes
3 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in stukjes, de lomboks, de knoflook en de sjalotjes fijn en halveer de peteh bonen. Rasp de laos en de jahe.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de sereh, de salam, de laos, de jahe en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de lever, de bonen en de peteh toe en meng alles goed. Vervolgens de santen toevoegen en breng aan de kook. Meng het zout en de plamsuiker erdoor en kook het geheel zachtjes gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 49 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160865