mais en tonijn soep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr mais
6 sjalotten
1000 ml kippen bouillon
5 tomaten
250 gr tonijn
5 cm kunyit
150 gr tauge
1 rode lombok
3 lente-uitjes
2 takjes koriander
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de lente-uitjes fijn. Snijd de lombok in dunne ringetjes en wrijf of maal de kunyit fijn. Snijd de tomaten in kleine partjes en de tonijn in blokjes. Hak de coriander grof.
Verhit in wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 5 minuten. Voeg dan de mais en de bouillon toe en laat het zachtjes voor 5 minuten sudderen. Voeg dan de lombok, de tomaten, de tonijn en de lente-ui toe en laat dit zachtjes nog 5 minuten sudderen. Vervolgens de coriander, de kunyit en de tauge toevoegen en nog 1 minuut laten sudderen en serveer.