Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Binte Biluhuta 1 - soep met mais en garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Binte Biluhuta 1
soep met mais en garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr. gepelde garnalen
1 theel gerapste gula jawa (palmsuiker)
240 gr. mais
2 rode lomboks
100 gr. geraspte kokos
1 limoen (sap)
4 tomaten
2 sjalotten
3 lente-uitjes
1/2 eetl. ketjap asin
peper en zout naar smaak
400 ml water
1/2 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tomaten in partjes en de lente-uitjes in fijne reepjes. Wrijf of maal de sjalotten en de lomboks fijn tot een pasta. Bestrooi de garnalen met de peper en het zout en laat dit 10 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daar het zout, de suiker, de tomaat en de mais toe en laat dit 3 minutrn zachtjes stoven. Vervolgens de boemboe toevoegen en al roerend de kokos toevoegen en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen. Dan de ketjap, de garnalen en het limoensap toevoegen en bestrooi het geheel met de lente-uitjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 130 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41029789