Soep met garnalen, maïs en tomaten met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 rawits,
zout naar smaak
10 sjalotten
3 tomaten
1 carambola (belimbing)
3 bosuitjes
5 takjes citroenbasilicum (kemangi)
250 gr kleine garnalen
350 ml water
250 gr maïskorrels
150 gr geraspte kokos
1/2 limoen (sap)
1/2 theel zwarte peper
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten fijn, de tomaten in partjes en de carambola in plakjes. Snijd de bosuitjes in reepjes. Wrijf of maal de rawits met het zout fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin de garnalen voor 3 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten toe en kook dit nog zachtjes voor 3-5 minuten.
ingrediënten:
6 rawits,
zout naar smaak
10 sjalotten
3 tomaten
1 carambola (belimbing)
3 bosuitjes
5 takjes citroenbasilicum (kemangi)
250 gr kleine garnalen
350 ml water
250 gr maïskorrels
150 gr geraspte kokos
1/2 limoen (sap)
1/2 theel zwarte peper
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten fijn, de tomaten in partjes en de carambola in plakjes. Snijd de bosuitjes in reepjes. Wrijf of maal de rawits met het zout fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin de garnalen voor 3 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten toe en kook dit nog zachtjes voor 3-5 minuten.