Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Cileupe udeng - Friszure garnalensoep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Cileupe udeng
Friszure garnalensoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
550 gr grote garnalen
1 limoen (sap)
zout naar smaak
3 belimbing wuluh (zure stervrucht)
500 ml water
4 jeruk purutblaadjes
3 asam sunti

Haluskan;
boemboe:
4 sjalotjes,
2 teentje knoflook
10 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een past. Pel de garnalen en verwijder de zwarte draad, maar laat het staartstukje zitten. Snijd de belimbing in plakes. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daar de garnalen, de boemboe, de jeruk purut, het zout en de asam sunti toe en stoof dit 15 minuten. Dan de belimbing toevoegen en nog 3 minuten laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 214 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911191