Coto Makasar
rundvlees in een kruidige bouillon
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundvlees
200 gr pens
200 gr runderlong
2000 ml runderbouillon (zie recept)
50 gr pinda's
3 cm laos
4 sereh stengels
2 eetl taoco
2 eetl kecap manis
2 theel zout
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
3 kemiri noten
1 theel ketumbar
Taburan:
garnering:
2 stengels bleekselderij
1 citroen
sambal tomat
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de bouillon en voeg het vlees, de pens en de long toe en kook deze gaar. Schep het vlees daarna uit de pan en snijd het in stukjes. Voeg het daarna weer toe aan de pan.
Rooster de pinda's en wrijf of maal deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Voeg de pinda's, de bumbu, de laos, de taoco, de kecap, de sereh, het zout en de peper toe en laat het geheel sudderen totdat alle kruiden goed zijn ingetrokken. Serveer hierbij partjes citroen, de sambal en in de lengte gesneden dunne reepjes bleekselderij.