logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Coto Makasar
rundvlees in een kruidige bouillon

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundvlees
200 gr pens
200 gr runderlong
2000 ml runderbouillon (zie recept)
50 gr pinda's
3 cm laos
4 sereh stengels
2 eetl taoco
2 eetl kecap manis
2 theel zout
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
3 kemiri noten
1 theel ketumbar
 
Taburan:
garnering:
2 stengels bleekselderij
1 citroen
sambal tomat
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de bouillon en voeg het vlees, de pens en de long toe en kook deze gaar. Schep het vlees daarna uit de pan en snijd het in stukjes. Voeg het daarna weer toe aan de pan.
Rooster de pinda's en wrijf of maal deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Voeg de pinda's, de bumbu, de laos, de taoco, de kecap, de sereh, het zout en de peper toe en laat het geheel sudderen totdat alle kruiden goed zijn ingetrokken. Serveer hierbij partjes citroen, de sambal en in de lengte gesneden dunne reepjes bleekselderij.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 142 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421704