zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Rendang Udang - rendang van garnalen
- Gai Pu Khao - geflambeerde kip
- Kambing Mekuah - balinees lamsvlees
- Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
- Tumis Kangkung - roerbak van pittige kangkung
- Ayam Kampung Lodho - romige gegrilde pittige kip
- Ayam Pop Padang - gebakken kip met sambal uit Padang
- Nasi Goreng Siram Kikil - gebakken rijs met geurig rundvlees
- Kalio Daging Padang - rundvlees in pittige kokosmelksaus
- Bola daging masak paprika - gehaktballetjes met paprika
Coto Makasar - rundvlees in een kruidige bouillon


Coto Makasar
rundvlees in een kruidige bouillon
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundvlees
200 gr pens
200 gr runderlong
2000 ml runderbouillon (zie recept)
50 gr pinda's
3 cm laos
4 sereh stengels
2 eetl taoco
2 eetl kecap manis
2 theel zout
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
3 kemiri noten
1 theel ketumbar
Taburan:
garnering:
2 stengels bleekselderij
1 citroen
sambal tomat
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de bouillon en voeg het vlees, de pens en de long toe en kook deze gaar. Schep het vlees daarna uit de pan en snijd het in stukjes. Voeg het daarna weer toe aan de pan.
Rooster de pinda's en wrijf of maal deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Voeg de pinda's, de bumbu, de laos, de taoco, de kecap, de sereh, het zout en de peper toe en laat het geheel sudderen totdat alle kruiden goed zijn ingetrokken. Serveer hierbij partjes citroen, de sambal en in de lengte gesneden dunne reepjes bleekselderij.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.