logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Pindang Daging Belitung 
gekruid gestoofd rundvlees

Bahan-Bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 cm lengkuas/laos
2 cm kunyit
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
5 cm jahe
1 1/2 eetl palmsuiker
1 theel asam jawa + 1 eetl water
1 steranijs
5 kruidnagels
2 eetl kecap manis
300 ml water
4 eetl boter
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
1 theel peper
1/2 nootmuskaat
3 cm kaneel
1 kardemon
2 eetl ketumbar
1 theel zout
1 foelie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken van 2 cm dikte. Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lengkuas, de kunyit en de jahe in dunne plakjes. Snijd de serai fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie samen met 1 eetl boter en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lengkuas, de kunyit, de serai, de jahe en de bumbu voor 5 minuten.
Meng het in een kom met het vlees, de boter, de palmsuiker, het asamwater, de steranijs, de kruidnagels en de kecap en laat het tenminste 30 minuten marineren.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees met de marinade toe en kook het vlees gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 106 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44161068