Pindang Daging Belitung
gekruid gestoofd rundvlees
Bahan-Bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 cm lengkuas/laos
2 cm kunyit
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
5 cm jahe
1 1/2 eetl palmsuiker
1 theel asam jawa + 1 eetl water
1 steranijs
5 kruidnagels
2 eetl kecap manis
300 ml water
4 eetl boter
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
1 theel peper
1/2 nootmuskaat
3 cm kaneel
1 kardemon
2 eetl ketumbar
1 theel zout
1 foelie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken van 2 cm dikte. Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lengkuas, de kunyit en de jahe in dunne plakjes. Snijd de serai fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie samen met 1 eetl boter en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lengkuas, de kunyit, de serai, de jahe en de bumbu voor 5 minuten.
Meng het in een kom met het vlees, de boter, de palmsuiker, het asamwater, de steranijs, de kruidnagels en de kecap en laat het tenminste 30 minuten marineren.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees met de marinade toe en kook het vlees gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Yu Xiang Qie Zi - pittige aubergine
- Pecelan - gemengde groenten met pindasaus
- Bok Choy - Paksoi - 蒜蓉小白菜 - roerbak met knoflook en peper
- Sambal Bangkok - sambal met honing
- Ayam Jamur Kecap - gebakken kip met paddenstoelen en kecap
- Udang Bakar - geroosterde gekruide tijger garnalen
- Ayam Kecap Cabai Hijau - gebakken kip in pittige kecap saus
- Anak Totok Depok - ijs met vruchten
- Ayam Parape Makassar - geroosterde kip uit Makassar
- Sambal Goreng Tempe - gebakken reepjes tempe
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...