zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Zoute Eiersaus
- frikadel special
- Sambal Ikan Teri
- Kung Sai - Pikante garnalen
- Sambal Cabe Ijo Padang - groene sambal uit Padang
- Pangek daging asem pedas - Gestoofd rundvlees
- Ayam Piendang Serani
- Masman - rundvlees met pinda's in kokosmelk
- Penyon sampi 2 -Gestoofd rundvlees met jonge nangka
- Tarbot met bosuitjes en gember
Kwee Talem 1 - twee kleuren pudding


Kwee Talem 1
twee kleuren pudding
twee kleuren pudding
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 pak hun kwee meel
900 ml water
150 gr. bruine basterdsuiker
150 gr. witte basterdsuiker
100 ml kokosmelk
3 pandanblad
2 zakjes vanillesuiker
zout naar smaak
schaal (bij voorkeur vierkant)
Cara membuat:
Bereiding:
Meng in een kom het water goed met het meel, de kokosmelk, de vanillesuiker en het pandanblad. Verdeel het mengsel dan in 2 pannetjes en meng in elk pannetje afzonderlijk de witte of bruine suiker. Voeg zout naar smaak toe. Kook de inhoud van elk pannetje zachtjes totdat er een dikke en vloeibare gebonden massa gevormd is. Dit neemt ongeveer 10 minuten in beslag. Verwijder het pandanblad. Schenk de witte massa als eerste in een schaal en daarna voorzichtig de bruine. Laat de massa afkoelen en dan in de koelkast opstijven. Snijd het vervolgens in dunne plakjes.
ingrediënten:
1 pak hun kwee meel
900 ml water
150 gr. bruine basterdsuiker
150 gr. witte basterdsuiker
100 ml kokosmelk
3 pandanblad
2 zakjes vanillesuiker
zout naar smaak
schaal (bij voorkeur vierkant)
Cara membuat:
Bereiding:
Meng in een kom het water goed met het meel, de kokosmelk, de vanillesuiker en het pandanblad. Verdeel het mengsel dan in 2 pannetjes en meng in elk pannetje afzonderlijk de witte of bruine suiker. Voeg zout naar smaak toe. Kook de inhoud van elk pannetje zachtjes totdat er een dikke en vloeibare gebonden massa gevormd is. Dit neemt ongeveer 10 minuten in beslag. Verwijder het pandanblad. Schenk de witte massa als eerste in een schaal en daarna voorzichtig de bruine. Laat de massa afkoelen en dan in de koelkast opstijven. Snijd het vervolgens in dunne plakjes.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.