Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
1 Comment
Kripik Tempe Jepara - Krupuk - kroepoek van tempe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kripik Tempe Jepara
Krupuk - kroepoek van tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tempe
6 teentjes knoflook
2 theel, ketumbar
100 gr rijstemeel
100 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
olie

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tempe in plakjes en laat deze goed drogen. Wrijf of maal de knoflook en de ketumbar fijn tot een pasta en meng dit met de meel en de kokosmelk en roer dit samen met het zout tot een beslag. Wentel de plakjes tempe door het beslag. Verhit de olie in een wok/wadjan en frituur hierin de plakjes goudbruin.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Ruud · 4 years ago
    Ik maak vaak gebakken tempe, maar als je ze niet direct eet worden de plakjes slap( nog steeds lekker!) maar ik wil weten hoe men ze zo droog en knapperig krijgt en houdt, zoals tempe kripik.

who is online

We hebben 105 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41030369