Krupuk - kroepoek van tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tempe
6 teentjes knoflook
2 theel, ketumbar
100 gr rijstemeel
100 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tempe in plakjes en laat deze goed drogen. Wrijf of maal de knoflook en de ketumbar fijn tot een pasta en meng dit met de meel en de kokosmelk en roer dit samen met het zout tot een beslag. Wentel de plakjes tempe door het beslag. Verhit de olie in een wok/wadjan en frituur hierin de plakjes goudbruin.
ingrediënten:
1 blok tempe
6 teentjes knoflook
2 theel, ketumbar
100 gr rijstemeel
100 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tempe in plakjes en laat deze goed drogen. Wrijf of maal de knoflook en de ketumbar fijn tot een pasta en meng dit met de meel en de kokosmelk en roer dit samen met het zout tot een beslag. Wentel de plakjes tempe door het beslag. Verhit de olie in een wok/wadjan en frituur hierin de plakjes goudbruin.