gestoofde tonijn in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan tongkol/oostdwergtonijn/tonijn
50 ml water
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
2 asam kandis of 4 belimbing wuluh
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 1/2 eetl rode pepervlokken
2 cm kunyit
2 cm jahe
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in 4 moten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de asam kandis, de serai, de salam, de jeruk purut, het kunyit blad en het water toe en meng goed.
Vervolgens de vis toevoegen en kook het verder gaar.