Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Asam Padeh Ikan Tongkol - gestoofde tonijn in pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Asam Padeh Ikan Tongkol (Padang)
gestoofde tonijn in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan tongkol/oostdwergtonijn/tonijn
50 ml water
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
2 asam kandis of 4 belimbing wuluh
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 1/2 eetl rode pepervlokken
2 cm kunyit
2 cm jahe
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in 4 moten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de asam kandis, de serai, de salam, de jeruk purut, het kunyit blad en het water toe en meng goed.
Vervolgens de vis toevoegen en kook het verder gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 179 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248443