zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Aubergine met knoflook dressing -凉拌茄子
- Pindang bening - Vis in zure saus
- Gule Pare - gestoofde bitterkomkommer
- Zoetzure sambal goreng
- Adobo - varkensvlees in azijn en sojasaus
- Balado Ayam Pandan - pittig gebakken kip met pandan
- sop sayur - groentesoep
- Acar Sayur - atjar/pickle van groenten
- Jagung Santan Manis - mais in kokosmelk siroop
- Tahu Pedas - pittige gebakken tahoe
Asam Padeh Ikan Patin - gestoofde vis in een pittige saus


Asam Padeh Ikan Patin
gestoofde vis in een pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan patin/snoek
1 limoen, sap
1 serai/sereh/citroengras
1 cm jahe
1 cm lengkuas/laos
1 kunyit blad
4 asam kandis
11 rode rawits
4 groene tomaten
500 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1 cm kunyit
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het limoensap en laat het 15 minuten intrekken. Spoel daarna af. Snijd de vis in moten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit in een pan wat olie en fruit de bumbu samen met de serai, de jahe, de lengkuas enhet kunyit blad voor 5 minuten. Voeg dan de vis toe en bak totdat deze van kleur verandert.
Dan de asam kandis, de tomaten en de rawits toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en kook totdat de vis gaar is gworden en de saus indikt. Serveer.
gestoofde vis in een pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan patin/snoek
1 limoen, sap
1 serai/sereh/citroengras
1 cm jahe
1 cm lengkuas/laos
1 kunyit blad
4 asam kandis
11 rode rawits
4 groene tomaten
500 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1 cm kunyit
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het limoensap en laat het 15 minuten intrekken. Spoel daarna af. Snijd de vis in moten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit in een pan wat olie en fruit de bumbu samen met de serai, de jahe, de lengkuas enhet kunyit blad voor 5 minuten. Voeg dan de vis toe en bak totdat deze van kleur verandert.
Dan de asam kandis, de tomaten en de rawits toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en kook totdat de vis gaar is gworden en de saus indikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.