Asam Padeh
gestoofde vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr red snapper
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 serehstengel, gekneusd
7 zure stervruchten (belimbing wuluh)
150 ml water
3 asam kandis
1 kunyit blad
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 rode lomboks
6 cm gember (jah/djahe)
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in mootjes, de knofllok en de sjalotten in dunne plakjes en snijd de belimbing doormidden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Meng alle ingrediënten behalve de vis door elkaar in een wok/wadjan en laat dit 3 minuten koken. Voeg dan de vis toe en laat dit nog zachtjes 25 minuten stoven.
Zoeken
Laatst gelezen
- Soto Bandung - Rundvleessoep
- Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Karedok - een salade van groenten met pindasaus
- Gu Lao Rou - zoetzuur varkensvlees
- Gai Pad Khing - thaise gember kip
- Bacem Ayam - gefrituurde kip
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Sambal kelapa/jagung
- Ayam Ungkep Jeruk - frisse gestoofde kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...