Asam keung udeng
pittige garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr gamba's
400 ml water
3 belimbing wuluh
1/2 theel citroensap
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 rode rawits
1 theel ketumbar, geroosterd
2 cm jahe
3 cm kunyit, geroosterd
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Taburan:
garnering:
sate saus
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon maar laat de staart zitten. Snijd de belimbing in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en breng dit aan de kook samen met de bumbu.Voeg dan de garnalen, de belimbing en het citroensap toe en laat dit zachtjes gaar worden en het vocht verdampt is.
Serveer de garnalen met sate saus en bestrooi het met de bawang goreng.