Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
KokkieBlanda 5 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Write a comment
Sateh ayam betawi - saté van kipgehakt

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief Ster inactief
 
Sateh ayam betawi
saté van kipgehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kipgehakt
2 kemirienoten
1 eetl trassiewater
4 jeruk purut blaadjes
2 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 1/2 theel zout
1 eetl asemwater
olie
satéstokjes

Saus tijdens grillen:
1/2 theel kunyit
3 kemirienoten
200 ml dikke kokosmelk

Haluskan:
boemboe:
2 theel peper
1 eetl jinten/djinten
2 eetl ketumbar
3 eetl geraspte kokos
5 rode sjalotten
5 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrgediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe en de jeruk purut blaadjes voor 3 minuten. Meng de gefruite boemboe samen met de gula jawa en wat zout door het gehakt. Voeg dan het asemwater toe en maak balletjes van het gehakt en rijd dit aan de pennen.Wrijf of maal de kemirienoten fijn. Verwarm de kokosmelk en voeg de kemirie en de kunyit toe.
Rooster het vlees gaar boven een houtkoolvuurtje en bestrijk het vlees regelmatig met de saus.
Pin It
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 142 gasten en één lid online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41080900