banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Sateh ayam betawi - saté van kipgehakt

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Sateh ayam betawi
saté van kipgehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kipgehakt
2 kemirienoten
1 eetl trassiewater
4 jeruk purut blaadjes
2 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 1/2 theel zout
1 eetl asemwater
olie
satéstokjes

Saus tijdens grillen:
1/2 theel kunyit
3 kemirienoten
200 ml dikke kokosmelk

Haluskan:
boemboe:
2 theel peper
1 eetl jinten/djinten
2 eetl ketumbar
3 eetl geraspte kokos
5 rode sjalotten
5 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrgediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe en de jeruk purut blaadjes voor 3 minuten. Meng de gefruite boemboe samen met de gula jawa en wat zout door het gehakt. Voeg dan het asemwater toe en maak balletjes van het gehakt en rijd dit aan de pennen.Wrijf of maal de kemirienoten fijn. Verwarm de kokosmelk en voeg de kemirie en de kunyit toe.
Rooster het vlees gaar boven een houtkoolvuurtje en bestrijk het vlees regelmatig met de saus.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39820226