logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sateh ayam betawi
saté van kipgehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kipgehakt
2 kemirienoten
1 eetl trassiewater
4 jeruk purut blaadjes
2 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 1/2 theel zout
1 eetl asemwater
olie
satéstokjes

Saus tijdens grillen:
1/2 theel kunyit
3 kemirienoten
200 ml dikke kokosmelk

Haluskan:
boemboe:
2 theel peper
1 eetl jinten/djinten
2 eetl ketumbar
3 eetl geraspte kokos
5 rode sjalotten
5 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrgediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe en de jeruk purut blaadjes voor 3 minuten. Meng de gefruite boemboe samen met de gula jawa en wat zout door het gehakt. Voeg dan het asemwater toe en maak balletjes van het gehakt en rijd dit aan de pennen.Wrijf of maal de kemirienoten fijn. Verwarm de kokosmelk en voeg de kemirie en de kunyit toe.
Rooster het vlees gaar boven een houtkoolvuurtje en bestrijk het vlees regelmatig met de saus.

Add comment

Submit

who is online

We have 208 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420529