saté van kipgehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kipgehakt
2 kemirienoten
1 eetl trassiewater
4 jeruk purut blaadjes
2 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 1/2 theel zout
1 eetl asemwater
olie
satéstokjes
Saus tijdens grillen:
1/2 theel kunyit
3 kemirienoten
200 ml dikke kokosmelk
Haluskan:
boemboe:
2 theel peper
1 eetl jinten/djinten
2 eetl ketumbar
3 eetl geraspte kokos
5 rode sjalotten
5 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrgediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe en de jeruk purut blaadjes voor 3 minuten. Meng de gefruite boemboe samen met de gula jawa en wat zout door het gehakt. Voeg dan het asemwater toe en maak balletjes van het gehakt en rijd dit aan de pennen.Wrijf of maal de kemirienoten fijn. Verwarm de kokosmelk en voeg de kemirie en de kunyit toe.
Rooster het vlees gaar boven een houtkoolvuurtje en bestrijk het vlees regelmatig met de saus.
ingrediënten:
500 gr kipgehakt
2 kemirienoten
1 eetl trassiewater
4 jeruk purut blaadjes
2 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 1/2 theel zout
1 eetl asemwater
olie
satéstokjes
Saus tijdens grillen:
1/2 theel kunyit
3 kemirienoten
200 ml dikke kokosmelk
Haluskan:
boemboe:
2 theel peper
1 eetl jinten/djinten
2 eetl ketumbar
3 eetl geraspte kokos
5 rode sjalotten
5 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrgediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe en de jeruk purut blaadjes voor 3 minuten. Meng de gefruite boemboe samen met de gula jawa en wat zout door het gehakt. Voeg dan het asemwater toe en maak balletjes van het gehakt en rijd dit aan de pennen.Wrijf of maal de kemirienoten fijn. Verwarm de kokosmelk en voeg de kemirie en de kunyit toe.
Rooster het vlees gaar boven een houtkoolvuurtje en bestrijk het vlees regelmatig met de saus.