zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sambal terong - sambal van aubergine
- Nam Jim Jaew - pittige saus (Esarn)
- Lapis daging Surabaya - Rundvlees gestoofd in kecapsaus
- Binte Biluhuta 1 - soep met mais en garnalen
- Acar Kol - atjar van kool, tauge en komkommer
- Getuk Lindri 1 - Zoete aardappel-kokos cake
- Udang Patai Lado Ijau
- sop sayur - groentesoep
- Daging Cabai Daun Ketumbar - pittig rundvlees met koriander
- Madumongso - hongingzoete kroketjes van zwarte ketan
Sateh ayam tusuk


Sateh ayam tusuk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kipgehakt
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eidooier
200 ml kokosmelk
1 stukje citroenschil
satéstokjes
haluskan:
boemboe:
2 rode lomboks
1 eetl ketumbar
1/2 eetl jinten
1/2 eetl gula jawa (palmsuiker)
2 cm laos
1 cm kencur
1 theel peper
1 theel zout
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en rasp de citroenschil. Meng dit samen met de boemboe en de eierdooier door het gehakt. Vorm van het gehakt balletjes en rijd deze aan stokjes. Rooster dit boven een houtkoolvuurtje gaar en bruin. Regelmatig besprenkelen met kokosmelk.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kipgehakt
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eidooier
200 ml kokosmelk
1 stukje citroenschil
satéstokjes
haluskan:
boemboe:
2 rode lomboks
1 eetl ketumbar
1/2 eetl jinten
1/2 eetl gula jawa (palmsuiker)
2 cm laos
1 cm kencur
1 theel peper
1 theel zout
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en rasp de citroenschil. Meng dit samen met de boemboe en de eierdooier door het gehakt. Vorm van het gehakt balletjes en rijd deze aan stokjes. Rooster dit boven een houtkoolvuurtje gaar en bruin. Regelmatig besprenkelen met kokosmelk.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.