zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tum Bebek - gekruid en gestoomd eendengehakt
- Sayur daun ganemo dan bunga papaya - sajoer van vis met papaya en pompoen
- Rendang Minang - rendang van rundvlees
- Sambal Jahe - gember sambal
- Semur Paha Ayam Bakar - geroosterde kip in kruidige saus
- Rendang Daging Sapi Padang - in kokosmelk gestoofd gekruid rundvlees uit Padang
- Ayam Masak Paprika - gebakken kip met een paprika saus
- Udang Goreng -gebakken tijgergarnalen
- Nasi Terong - nasi goreng met aubergine
- Kip met zwarte peper - 黑椒鸡丁
Sateh Pajegan - Saté van kipgehakt


Sateh Pajegan
Saté van kipgehakt
Saté van kipgehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kipgehakt
4 jeruk purutblaadjes
zout naar smaak
satéstokjes
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
1/2 theel. jinten
1 theel. zwarte peper
4 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2,5 cm laos
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de jerut purut blaadjes zeer fijn en meng dit met het gehakt, het zout en de boemboe. Maak van deze massa bolletjes van 1 eetl groot. Druk de bolletjes om de saté stokjes heen en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar
ingrediënten:
500 gr kipgehakt
4 jeruk purutblaadjes
zout naar smaak
satéstokjes
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
1/2 theel. jinten
1 theel. zwarte peper
4 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2,5 cm laos
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de jerut purut blaadjes zeer fijn en meng dit met het gehakt, het zout en de boemboe. Maak van deze massa bolletjes van 1 eetl groot. Druk de bolletjes om de saté stokjes heen en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.