Saté van kipgehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kipgehakt
4 jeruk purutblaadjes
zout naar smaak
satéstokjes
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
1/2 theel. jinten
1 theel. zwarte peper
4 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2,5 cm laos
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de jerut purut blaadjes zeer fijn en meng dit met het gehakt, het zout en de boemboe. Maak van deze massa bolletjes van 1 eetl groot. Druk de bolletjes om de saté stokjes heen en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar
ingrediënten:
500 gr kipgehakt
4 jeruk purutblaadjes
zout naar smaak
satéstokjes
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
1/2 theel. jinten
1 theel. zwarte peper
4 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2,5 cm laos
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de jerut purut blaadjes zeer fijn en meng dit met het gehakt, het zout en de boemboe. Maak van deze massa bolletjes van 1 eetl groot. Druk de bolletjes om de saté stokjes heen en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar