logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sateh Pajegan
Saté van kipgehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kipgehakt
4 jeruk purutblaadjes
zout naar smaak
satéstokjes

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
1/2 theel. jinten
1 theel. zwarte peper
4 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2,5 cm laos

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de jerut purut blaadjes zeer fijn en meng dit met het gehakt, het zout en de boemboe. Maak van deze massa bolletjes van 1 eetl groot. Druk de bolletjes om de saté stokjes heen en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar

Add comment

Submit

who is online

We have 54 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420367