gestoofde gemengde groenten met gekruide kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kousenband
6 takjes kangkung
100 gr tauge
1/2 kokosnoot, gerapst
750 ml water
3 eet lolie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
5 cm kencur
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 theel zout
2 theel palmsuiker
1/2 theel terasi/trasi
Cara membuat:
Snijd de kousenband in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 625 ml water en kook de kangkung voor 3 minuten en schep het uit de pan. Voeg dan de kousenband toe en kook het voor 5 minuten en schep het uit de pan. Blancheer de tauge en schep het uit de pan.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de kokos toe en bak het geheel voor 10 minuten. Dan de rest van het water toevoegen en breng aan de kook en kook het voor 5 minuten.
Meng de groenten door elkaar en schep daarover de gekruide kokossaus en serveer.