vis met gekruide kokos
Bahan-bahan:
ingredienten:
1 kokosnoot
75 gr ikan teri (zoute visjes)
3 belimbing wuluh (zure stervrucht)
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
6 rawits
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 theel. palmsuiker (gula jawa)
Cara membuat:
bereiding:
Rasp het vruschtvlees van de kokosnoot. Snijd de stervruchten in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de overige ingrediënten. Verdeel deze massa in 16 porties en verpak dit in stukken bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom vervolgens de pakketjes in 15 minuten gaar.
ingredienten:
1 kokosnoot
75 gr ikan teri (zoute visjes)
3 belimbing wuluh (zure stervrucht)
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
6 rawits
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 theel. palmsuiker (gula jawa)
Cara membuat:
bereiding:
Rasp het vruschtvlees van de kokosnoot. Snijd de stervruchten in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de overige ingrediënten. Verdeel deze massa in 16 porties en verpak dit in stukken bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom vervolgens de pakketjes in 15 minuten gaar.