zoeken
Recente reacties


Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.




Laatst gelezen
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Lin Ngau Chow Ngau Yook - gebakken rundvlees met lotus
- Tumis Tauge Lombok
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Tumis Jamur Merang Cabe Ijo - gebakken champignons met groene pepers
- Semur Daging Dengan Kentang 2
- Nasi Gurih Kraton - Gestoomde rijst met santen
- Tempe Penyet - Gebakken tempé met pittige tomaten salsa
- Ikan Pari Asam Pedas - gestoofde vis in een pittige lichtzurige saus
- Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手 - wontons gevuld met vlees in chiliolie
Botok Lamtoro Teri Asin - Gestoomd gekruid vis


Botok Lamtoro Teri Asin
Gestoomd gekruid vis
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1,5 kokosnoot, geraspt
100 gr ansjovis
150 gr lamtoro
3 groene lomboks
5 jeruk purut blaadjes
2 cm jahe
12 salam blaadjes
bananenblad
biteng
Haluskan:
Bumbu:
3 rode lomboks
5 rode uien
4 teentjes knoflook
3 cm kencur
1 theel trasi
2 theel palmsuiker
1 theel peper
2 theel zout
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de lomboks, de jahe en de jeruk purut in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en verdeel het in 12 porties. Leg op een stukje bananenblad een salam blad en een van de porties. Vouw het dicht als een pakketje en zet de uiteinden vast en stoom het vervolgens in 20 minuten gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Be the first to comment.